جدیدترین اخبار :
  • از وابستگی به پاکستان تا اتحاد با ایران؛ چابهار، کلید امنیت اقتصادی افغانستان
  • تقویت همکاری‌های اقتصادی یزد و چابهار با محوریت بندر خشک پیشگامان
  • آمادگی استان جهت تسهیل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در چابهار/ توسعه سواحل مکران از تاکیدات رهبر معظم انقلاب و برنامه هفتم توسعه/ بررسی زمینه‌های سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی یزد در چابهار/ تشکیل دبیرخانه مشترک یزد و چابهار جهت توسعه سواحل مکران
  • چابهار؛ گنج پنهان ایران که نقشه تجارت اوراسیا را دگرگون می‌کند
  • ۵ پیشنهاد کلیدی ایران برای توسعه همکاری‌های ترانزیتی و لجستیکی
برای نخستین بار و با حمایت منطقه آزاد ترجمه و منتشر شد

کاوش در تپه بمپور

اخبار سازمان | تاریخ خبر : 0/05/21 | تعداد بازید :2882
اوایل دهه هفتاد میلادی یعنی حدود ۵۰ سال قبل اثری در قالب مجموعه مقالات انسان‌شناسی در موزه تاریخ طبیعی آمریکا در نیویورک به چاپ رسید که حاوی اطلاعات ارزشمندی از تاریخ بلوچستان بود: گزارش کاوش‌ تپه بمپور با نشانه‌هایی از هزاره سوم پیش از میلاد و یا اطلاعات تازه‌ای درباره ارتباطات تجاری خلیج‌فارس.

این گزارش که حاصل کاوش‌های بئاتریس دکاری، باستان‌شناس انگلیسی طی دهه ۶۰ میلادی در تپه بمپور بوده ، که اکنون پس از گذشت نیم قرن، در مجموعه پژوهش‌های ایران فرهنگی زیر نظر محسن شهرنازدار، مردم‌شناس و پژوهشگر تاریخ بلوچستان فرصت انتشار یافته است. این مجموعه با حمایت سازمان منطقه آزاد چابهار به چاپ رسیده است.

سومین جلد از مجموعه ۲۲ جلدی پژوهش‌های ایران فرهنگی «کاوش در تپه بمپور» نام دارد که حاصل پژوهش‌های میدانی بئاتریس آیلین دکاری در بلوچستان است. کاوش‌های او در تپه بمپور و پس از آن در حاشیه خلیج‌فارس و به خصوص قطر، علاوه بر اینکه به کشف بقایایی مهم از تمدن‌های کهن منطقه منجر شد، بر دانش باستانی از تجارت دریایی خلیج‌فارس نیز افزود.

دیگر نقطه قوت این اثر، ترجمه تخصصی و ارزنده آن است. ترجمه این اثر را دکتر حسین مرادی، باستان‌شناس و معاون گروه باستان‌شناسی شهر سوخته و سرپرست چندین طرح باستان‌شناسی در حوزه بلوچستان و دره بمپور، بر عهده داشته و با وسواس علمی و وقوف و آگاهی بر محتوای گزارش، ترجمه‌ای ارزنده و ماندگار را به ثمر رسانده است.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل